eEquity rekryterar Johan Symmons som ny partner

eEquity, ett ledande private equity bolag specialiserat på investeringar inom e-handel och digital tillväxt, fortsätter att bygga ut sitt team med Johan Symmons som ny partner. Johan Symmons kommer från Inter IKEA där han arbetat med investeringar globalt. Dessförinnan har han tidigare varit på bland annat Swedbank Corporate Finance.

eEquity är en ledande sektorfond för digital tillväxt som äger den största koncentrerade portföljen av e-handelsbolag i Norden bestående av 17 bolag, inklusive marknadsledande återförsäljare av externa varumärken inom olika branscher såsom Footway (skor), Kidsbrandstore (fashion for kids) och Caliroots (street fashion). I eEquity III ingår många varumärkesbolag som arbetar med influencer marketing globalt såsom NA-KD (global fashion brand), iDeal of Sweden (fashion tech) och Swiss Clinic (hudvårdsprodukter). eEquity reser för närvarande kapital till sin fjärde fond (eEquity IV) som hittills har dragit in drygt 600 miljoner kronor med målsättningen att nå 1,5 miljarder kronor.

Patrik Hedelin, Partner på eEquity, kommenterar:

”Vi är väldigt glada att Johan Symmons har börjat på eEquity. Johan är någon som vi har känt och arbetat ihop med de senast 8 åren, både som medinvesterare i bolag och som fondinvesterare. Att Johan ansluter som partner är ett steg i att bygga ut eEquity i samband med att vi lanserat vår nya fond och för att bättre kunna möta de investeringsmöjligheter vi ser i marknaden. Han kompletterar oss väl med sin mångåriga private equity-bakgrund som tillför transaktionsexpertis och brett kunnande om många branscher, som utöver e-handel inkluderar bland annat mjukvarubolag, detaljhandel samt bank och försäkring.”

Johan Symmons, ny Partner på eEquity, kommenterar:

”Jag har arbetat nära eEquity de senaste 8 åren och sett hur de har utvecklats från en framgångsrik nischaktör inom e-handel till en ledande investerare inom digital tillväxt. Jag tror starkt på eEquity’s strategi av aktivt ägande med hög värdeskapning underbyggt av den underliggande tillväxten i branschen. Det ska bli oerhört roligt att arbetat nära och supportera de starka entreprenörer som eEquity har i sina portföljbolag och hjälpa dem realisera sina visioner.”

Om eEquity
Grundat 2010 med stöd av internationella institutionella investerare, är eEquity idag det ledande private equity bolaget inom e-handel och digital tillväxt i Norden. Portföljbolagen inkluderar bolag som Footway, NA-KD, iDeal of Sweden, Swiss Clinic, Caliroots och Outdoorexperten. Största investeraren i eEquity III är European Investment Fund. eEquity grundades av Patrik Hedelin och Magnus Wiberg som en fortsättning på deras arbete inom e-handel och digitala tjänster sedan 1999. eEquity driver idag fyra fonder på totalt 2 miljarder kronor och 17 portföljbolag.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Patrik Hedelin
patrik@eequity.se
+46 70 545 2889